Ievadiet vismaz 3 simbolus
Ievadiet vismaz 3 simbolus
image/svg+xml
Pieteikties

Roku ādas kopšana pēc dezinficēšanas

COVID-19 pandēmijas laikā mēs lietojam antiseptiķus biežāk nekā jebkad. Aizsardzībai ir priekšroka, taču nedrīkst aizmirst arī par roku ādas stāvokli! Era Esthetic klīnikas galvenā kosmetoloģe Liāna Blaževiča sniedz padomus par ādas kopšanu pēc dezinficēšanas.

Bieža roku mazgāšana un dezinficēšana noved pie hidrolipīdu barjeras, mūsu ādas aizsargplēves, iznīcināšanas. Āda kļūst sausa, parādās plaisas, kas kalpo kā vārti alergēniem un sēnītēm. Ja to atstāj novārtā, nelieli ādas bojājumi var nonākt ekzēmā vai citās iekaisuma reakcijās.

Kā mitrināt ādu pēc dezinfekcijas?

Pēc antiseptiska līdzekļa uzklāšanas uz ādas, obligāti pagaidiet dažas minūtes (lai neapslāpētu līdzekļa iedarbību pret baktērijām), un pēc tam uzklājiet mitrinošo līdzekli.

Visefektīvākā roku kopšana pēc antiseptiskā līdzekļa lietošanas ir krēms, kas satur glicerīnu vai lanolīnu.

Ja roku āda spilgti reaģē arī uz kopšanas līdzekļiem – parādās iekaisums vai nieze, nomainiet tos ar farmaceitiskiem produktiem, kas satur 3-5% urīnvielas, glicerīna, pantenola, kumelītes un smiltsērkšķu ekstrakta.

Aizsargcimdu lietošana mazina stresu mūsu ādai, jo šajā gadījumā to retāk vajag dezinficēt. Tomēr daudzi medicīniskie cimdi satur lateksu, gumiju, talku, kas var izraisīt alerģiskas reakcijas. Ja jums ir jutīga, alerģijām pakļauta āda, izvēlieties vienkāršus polietilēna cimdus.

Ja Jūs tomēr nevarat atbrīvoties no niezes vai apsārtuma uz ādas, iesakām Jums pakonsultēties ar savu dermatologu. Tagad jūs varat saņemt padomu no mūsu klīnikas dermatologiem, un receptes var izrakstīt no attāluma.

Lai uzzinātu vairāk informācijas, zvaniet:
Mājas lapu izstrādāja WordPress mājas lapu izstrāde un uzturēšana
Atpakaļ