Ievadiet vismaz 3 simbolus
Ievadiet vismaz 3 simbolus
image/svg+xml
Pieteikties

ERA ESTHETIC SARUNAS PAR SKAISTUMU: ar bodibildinga čempioni Veroniku Seržanti

– Veronika, mūsu saruna ar Jums notiek tuvu pēc Jūsu kārtējās Latvijas čempiontitula iegūšanas Bikini Fitnesā. Tuvojoties vasarai šī sporta veida nosaukuma abas sastāvdaļas izklausās mūsu sievietēm īpaši aktuālas. Vai ir iespējams ar fitnesa palīdzību īsā laika periodā sagatavot savu ķermeni bikini sezonai?

Veronika_Serzhante (3)– Uzlabot savu ķermeni noteikti iespējams katram, bet ir ļoti ieteicams līdz ar to arī mainīt savus ieradumus, padarīt nodarbības ar sportu regulāras. Tad Jūsu panākumi būs iespaidīgi. Bet īslaicīgi mērķi nes īslaicīgus rezultātus. Daudz vērtīgāk pārskatīt savu dzives veidu visiem, kas uztraucas ne tikai par sava ķeŗmeņa formām, bet arī par veselību.

Pirmais, ko vienmēr saku saviem klientiem: padomājiet, kā Jūs turpmāk dzīvosiet, kā jutīsieties ‒ vai gribat būt aktīvs arī 70 gadu vecumā, vai arī esat gatavs pavadīt laiku poliklīnikās un slimnīcās? Kaut arī pašlaik vēl esat ļoti jauni, tas nav iemesls nedomāt par sportu un paļauties uz labiem gēniem, ir īstais brīdis parūpēties par dzīves kvalitāti nākotnē.

Ar sportu sāku nodarboties tikai pirms 3 gadiem. Pirms tam strādāju par juristi un nedomāju par fitnesa treneres karjeru. Vēl jo vairāk ‒ nedomāju, ka sacentīšos ar pasaules klases atlētiem bodibildinga bikini fitnesa kategorijā. Vienmēr gan esmu bijusi pietiekami kustīga – peldēju, dejoju, braucu ar velosipēdu. Taču, atnākot uz trenažieru zāli, burtiski iemīlējos svarcelšanā un skaistā muskulatūrā. Pa šiem 3 gadiem reti kad izlaidu treniņus. Ja Jūs nekrāpjat sportu un esat godīgs pret to, rezultāts neliks ilgi gaidīt un nesīs ievērojamus augļus – skaistu, veselu ķermeni, pozitīvas emocijas, daudz jaunu paziņu un uzmanību, kur vien Jūs parādāties.

Īslaicīgi mērķi nes īslaicīgus rezultātus. Daudz vērtīgāk ir pārskatīt savu dzives veidu kopumā.

– Kādu sporta veidu Jūs ieteiktu sievietēm, kuras vēlās mainīt dzives stilu pret veselīgu?

– Mūsdienīgie fitnesa centri piedāvā ļoti daudzveidīgas nodarbības gan grupā, gan individuāli. Bet kā lai izvēlas šajā daudzveidībā? Visi mēs esam individuāli: kādam vajadzīgs agresīvs sporta veids, savukārt kādam citam – relaksējošs. Tāpēc, atnākot uz fitnesa centru, labāk vispirms vērsties pie speciālista, kurš lūgs aizpildīt anketu, veiks aptauju par veselības stāvokli, un pēc tam varēs izlemt, kāds slodzes veids ir nepieciešams un, galvenais, nekaitēs tieši Jums, ņemot vērā mērķi, ko gribat sasniegt.

Manuprāt, sievietēm vislabāk apvienot grupu nodarbības ‒ piemēram, jogu un aerobiku ‒ ar trenažieru zāles apmeklējumu. Aerobika – tā ir kardioslodze, vispirms tā ir slodze sirds-asinsvadu sistēmai. Turklāt kardioslodzes laikā aktīvi „dedzinām” taukus. Joga padarīs Jūsu ķermeni lokanu, saites – elastīgas, uzlabos stāju, bet kardioslodze vien neveidos Jūsu ķermeni reljefu un slaidu, neizdosies koriģēt augumu tā, kā Jūs vēlaties. Jūs notievēsit, bet Jums nebūs stingru roku, skaistu apaļīgu gurnu, dibena utt. Taču trenažieru zālē Jūs izveidosit tādas formas, par kādām sapņojāt. Tādēļ jebkādi spēka vingrinājumi sievietēm ir vienkārši nepieciešami.

Starp citu, sākot trenēties, nevajag baidīties no neliela svara pieauguma. Tā ir normāla parādība. Tauki nepaspēj sadegt tik ātri, kā gribētos, bet muskuļi iegūst tonusu un sāk augt. Pirmkārt, vajag pievērst uzmanību nevis svaram, bet ķermeņa apmēriem. Jūs varat uzņemt pāris kilogramu, tomēr kļūt tievāka gurnos un viduklī par vairākiem centimetriem. Lai kontrolētu savu progresu, iesaku, uzsākot trenēšanos, kā arī ik pēc 1,5-2 nedēļām nomērīt krūšu, vidukļa, gurnu, tricepsa (rokas augšdelma), apakšstilba apjomu. Jūs būsit pārsteigta par rezultātu. Un nebaidieties pārspīlēt ‒ patiesi iespaidīgus apmērus sasniegt bez farmācijas preparātiem sievietēm ir ļoti grūti. Treniņu procesā Jūs labāk iepazīsit savu organismu. Katram cilvēkam atsevišķas muskuļu grupas reaģē uz slodzi ātrāk vai lēnāk, un ar laiku Jūs sapratīsit, kurus vingrinājumus veikt retāk un kurus veikt intensīvāk, atkarībā no progresa.

– Un kādas izmaiņas ir jāveic uzturā, lai gūtu skaistu figūru?

– Protams, vissvarīgākais, sarežģītākais un pretrunīgākais moments ir uzturs. Vispirms ir jāpārskata uzturs, sākot veselīgu dzīvesveidu un savu ceļu pie „ideāla” auguma. No tā ir atkarīgi 70% no panākumiem. Daudzi cilvēki nepievērš uzturam uzmanību, jo nav īpaši izglītoti šajā jomā. Daudzi turpina ēst to, kas pagadās, nepievēršot uzmanību tam, ko ēd, cik daudz un kurā laikā. Piemēram, kaut arī ir sākuši vingrot, turpina lietot uzturā lielu daudzumu ogļhidrātu, tostarp cukurus vakara stundās, uzskatot, ka visu sadedzinās treniņā. Ar šādu attieksmi viņi labākajā gadījumā ilgu laiku mīņāsies uz vietas, zaudējot pacietību un cerību. Labāk jau no pirmajām dienām pieradināt sevi pie diētas ievērošanas un regulāriem sporta zāles apmeklējumiem. Ideālā variantā vajadzētu vērsties pie dietologa, lai viņš palīdzētu tikt skaidrībā, kurus produktus Jūs kategoriski nedrīkstat lietot uzturā un kurus ‒ tieši otrādi – vajadzētu ēst vairāk. Padomus var meklēt internetā, un fitnesa treneris var Jums sniegt ieteikumus individuālai diētai. Noteikti ieklausieties savā organismā, katram ir lietas, kam viņš dod priekšroku: kāds nevar lietot laktozi, cits ir veģetārietis. Ņemot vērā savas īpatnības, arī veidojiet ēdienkarti.

Veronika_Serzhante (4)– Ar ko Jūs ieteiktu sākt tiem, kuri vēlas pievērsties sportam?

Sports dod ļoti daudz: kustību izjūtu, pārliecību nestandarta situācijās. Sports ir labs psihologs. Jūs tam vienmēr uzticaties, zināt, ka pēc laba treniņa Jums būs vieglāk raudzīties uz problēmām. Galvenais ir trenēties regulāri, kaut nedaudz. Visbiežākā atruna cilvēkiem ir – nav laika. Bērni, darbs, no rīta nevaru pamosties, vakarā nav spēka… Izvēlieties jebkuru laiku, nav svarīgi, kad Jūs trenēsities. Galvenais ir trenēties. Tas jādara, un viss. Ja izdosies trīs reizes nedēļā – ļoti labi, divas reizes – arī nav slikti. Un protams, muskuļiem vajadzīga atpūta, lai atjaunotos. Nevajag aizmirst arī par psiholoģisko atpūtu. Lai dotu organismam psiholoģisku atslodzi, vienu dienu nedēļā varat sev atļaut pilnīgi visu! Piemēram, vienā no brīvajām dienām ļaujieties ēšanas priekam – apēdiet savu iemīļoto desertu, baudiet glāzi vīna ar uzkodām bez sirdsapziņas pārmetumiem. Šī „krāpšanās diena” neko ļaunu nenodarīs Jūsu figūrai, tieši otrādi, vielmaiņa būs Jums pateicīga.

– Pateicamies par Jūsu padomiem! Un noslēgumā – Jūsu vēlējums, tiem, kas tagad iesāk ceļu pie skaista un veselīga ķermeņa.

– Mana stipras veselības un skaista auguma slepenā formula ir pastāvība. Esiet pastāvīgi kustībā, esiet pastāvīgi veselīgā uzturā un labā atpūtā! Tad Jūsu mērķi kļūs sasniedzami!

 

 

Lai uzzinātu vairāk informācijas, zvaniet:
Mājas lapu izstrādāja WordPress mājas lapu izstrāde un uzturēšana
Atpakaļ