Ievadiet vismaz 3 simbolus
Ievadiet vismaz 3 simbolus
image/svg+xml
Pieteikties

Dehidratēta āda – kā pasargāt sevi aukstajā laikā?

1. Izmantojiet jonizējošus gaisa mitrinātājus

Rudenī uz ziemā ir svarīgi telpās mitrināt gaisu ar īpaša aprīkojuma palīdzību. Gaisa mitrinātāji, kas izvietoti mājās un darba vietā (tur, kur atrodaties ilgu laiku) palīdzēs likvidēt galveno ādas atūdeņošanās cēloni.

gaisa-mitrinatajs

2. Dzeriet vairāk ūdens

Ja dzerat maz ūdens, neviens mitrinošs kosmētiskais līdzeklis nepalīdzēs jūsu atūdeņotajai ādai. Vispirms mitriniet savu ādu no iekšpuses!

dzeriet-udeni

3. Lietojiet vitamīnus

Ieteicamas racionā iekļaut nepiesātinātās taukskābes – Omega vai Omega 6 kompleksu. Var būt lietderīgs arī B vitamīnu kurss, jo arī tie cīnās ar ādas atūdeņošanos un samazina tās jutīgumu.

vitamini-dehidratetai-adai

4. Pārskatiet ādas ikdienas kopšanas procedūru

Ziemā ir jāpārskata ādas ikdienas kopšanas procedūra. Vislabāk to darīt, konsultējoties ar speciālistu, kurš palīdzēs novērtēt jūsu ādas atūdeņošanās līmeni. Pēc jūsu ādas analīzes speciālists (dermatologs vai kosmetologs) visdrīzāk ieteiks jums lietot dermatoloģiskus kosmētiskos līdzekļus ar ārstējošu iedarbību. Šie kosmētiskie līdzekļi vislabāk novērš transdermālā šķidruma zaudēšanu, atjauno ādas hidrolipīdo mantiju un nomierina ādu.

dehidratetas-adas-kopsana

Ādas ikdienas kopšanas pamats ir pareiza attīrīšana divos etapos. Ādas attīrīšanai ir ieteicams izmantot pieniņu, tīrošu želeju vai micerālo želeju. Micerālā ūdens izmantošana rudens un ziemas sezonā ir īpaši ieteicama jutīgai ādai, pat tad, ja tai ir tendence uz taukainību. Rudenī un ziemā ādas tonizēšanai ieteicams izmanto tonizējošus līdzekļus, kas nesatur spirtu, salicilskābi vai citas kairinošas vielas. Var izmantot arī termālo ūdeni, un pēc tam uz ādas obligāti jāuzklāj atbilstošs krēms.

Rudens un ziemas sezonā ādas papildu mitrināšanai ieteicams izmantot serumus un koncentrātus, kā arī atbilstošus krēmus. Ieteicams pusstundu pirms iziešanas no mājas uzklāt dienas krēmu.

Rudens un ziemas sezonā ir lietderīgi mainīt ādas kopšanas krēmu lietošanas kārtību. Dienā ieteicams izmantot krēmu ar blīvāku struktūru, kas aizsargās ādu pret ārējās vides iedarbību. Uz nakti var izmantot mazāk blīvu ādas atjaunošanas līdzekli.

5. Uzmanīgi ar eļļām!

Daudzi uzskata, ka ziemā – jo vairāk eļļu, jo labāk. Kosmētisko eļļu uzklāšana uz atūdeņotas ādas ir kaitīga, jo tās neveicinās ādas mitrināšanu. Eļļa pareizi darbojas tikai tad, ja tā ir uzklāta uz ādas ar pareizu hidrolipīdo līdzsvaru, bet atūdeņotai ādai nav hidrolipīdās barjeras. Turklāt kosmētiskās eļļas satur ēteri, un to lietošana tikai palielinās ādas atūdeņošanos un jutīgumu.

adas-ellas

6. Neizmantojiet pārmērīgi pīlingu

Rudens un ziemas sezonā nedrīkst pārmērīgi izmantot pīlingu un skābes. Ja jūsu āda ir jutīga un atūdeņota, skābi saturošu ādas kopšanas līdzekli var izmantot tikai pēc hidrolipīdā līdzsvara atjaunošanas.

adas-pilingi

7. Izmantojiet ādas mitrināšanas procedūras

Ir vairākas kosmētiskās procedūras, kas efektīvi un ātri atjauno ādas hidrolipīdo līdzsvaru. Visplašāk pazīstamās no tām ir hialuronskābes injekcijas (biorevitalizācija) vai plazmas injekcijas (PRP jeb plazmoliftings). Tām, kuras baidās no adatām, varam ieteikt lāzera biorevitalizācijas procedūru. Savukārt asinsvadu jutīguma mazināšanai ieteicams izmanto lāzerterapijas procedūru ar lāzeri Vbeam – zelta standartu ādas asinsvadu bojājumu un sejas apsārtuma ārstēšanai.

proceduras-dehitratetai-adai

 

 

Jūsu konsultante
Dr. Alena Soha
ārste dermatoloģe

alenasoha

Lai uzzinātu vairāk informācijas, zvaniet:
Mājas lapu izstrādāja WordPress mājas lapu izstrāde un uzturēšana
Atpakaļ