Ievadiet vismaz 3 simbolus
Ievadiet vismaz 3 simbolus
image/svg+xml
Pieteikties

Sausas lūpas ‒ problēma un tās risinājums

Sausu lūpu rašanos veicina divas mūsu organisma īpatnības:
1. Āda, kas aizsargā lūpas, ir daudz plānāka nekā jebkurā citā ķermeņa daļā.
2. Lūpām nav siekalu dziedzeru, tādēļ tām nav dabīga mitrināšanas avota.

Sausu lūpu problēma var būt saistīta arī ar vitamīnu (īpaši taukos šķīstošo vitamīnu A, E, D) trūkumu uzturā. Lūpu kaktiņu plaisāšana norāda, ka trūkst C vai B grupas vitamīnu.

Ziemā šī problēma kļūst īpaši aktuāla. Nekā pārsteidzoša, jo ziema mūsu ādai ir īpaši grūts gadalaiks: svaigā gaisā to apdraud zema temperatūra un vējš, telpās ‒ karsts un sauss gaiss. Visi šie faktori veicina ādas atūdeņošanos, kas rada savilkuma sajūtu, lūpas kļūst sausas un āda sāk lobīties.

Sākoties ziemai, daudzi pērk visdažādākās higiēniskās ziedes un balzamus, lieto tos vairākas reizes dienā, tomēr lūpas joprojām paliek sausas. Kāpēc tā notiek? Taisnību sakot, balzams bieži vien tikai padziļina lūpu sausās ādas problēmu.

Lūpu balzama pamatfunkcija ir aizkavēt mitruma iztvaikošanu no lūpām, kā arī aizsargāt tās no sala, vēja, saules iedarbības. Lai tas notiktu, daudzi ražotāji balzama un higiēniskās ziedes sastāvā iekļauj tādus naftas pārstrādes produktus kā parafīns, vazelīns, arī minerāleļļu un sintētisko vasku, kas uz lūpām veido gaisa necaurlaidīgu plēvīti. Zem šīs plēvītes tiek traucēti ādas vielmaiņas procesi, bet tas savukārt kavē bojātās lūpu ādas sadzīšanu un atjaunošanos. Tādēļ balzams ir jāizvēlas ļoti uzmanīgi ‒ ne katrs līdzeklis nāks jums par labu.

Tomēr mūsu lūpām ir nepieciešama aizsardzība. Tādēļ izvēlieties balzamus, kuru sastāvā ir dabīgas sastāvdaļas: bišu vasks, šī vai mango sviests, hohobas eļļa u. c. Tomēr ņemiet vērā, ka tajos nav ūdens, tātad lūpas tiks aizsargātas, bet ne mitrinātas.

Ko darīt? Pirms aizsargājat lūpu ādu, tā ir jāsamitrina!

Lūk, tik vienkāršs risinājums.
1) Vispirms uzklājiet uz lūpām mitrinošu krēmu. Mitrināšanai labi noder krēms, kas ir paredzēts ādai ap acīm.
2) Tikai pēc tam uzklājiet uz lūpām balzamu vai higiēnisko lūpu krāsu. Tā jūs mitrinošo krēmu “nostiprināsiet” uz lūpām. Tagad lūpu krāsa kļūs par savdabīgu mitrumu aizturošu barjeru.

Vēl daži padomi, kas ļaus novērst sausu lūpu problēmu:
• dzeriet vairāk ūdens; piesātiniet savu organismu ar veldzi, lai uzturētu normālu ūdens balansu;
• nelaiziet un nekodiet lūpas ne tikai esot aukstumā, bet arī telpās. Tā var mutes dobumā esošās baktērijas pārnest uz lūpām un tās var iekļūt ādas plaisiņās un radīt iekaisumu.
• Reizi nedēļā veiciet maigu pīlingu, lūpu masāžu un uzlieciet tām mitrinošu masku. Tas ļaus padarīt lūpas gludas, uzlabot asinsriti un mitrināt šo sejas daļu.
• Pirms gulētiešanas noteikti nomazgājiet kosmētiku (īpaši mitrinošu lūpu krāsu) un uzklājiet uz lūpām mitrinošu krēmu.
• Izvēlieties lūpu balzamus ar SPF filtru un antioksidantiem ‒ vitamīnu E, K, koenzīmu Q10.
• Mitrināt lūpas no iekšienes palīdzēs lūpu biorevitalizācija (šo procedūru var apvienot ar sejas biorevitalizāciju, daļu preparāta ievadot lūpās). Šīs zonas papildu mitrināšanai var izmantot arī vieglas pildvielas ar hialuronskābi, kas neveido apjomu, bet mitrina lūpas.

Ievērojiet šos padomus un lūpu veselības profilakses pasākumus un jau pēc mēneša jūs atbrīvosieties no diskomforta un sausuma sajūtas.

LianaBlazevica
Jūsu konsultante
Liāna Blaževiča,
klīnikas Era Esthetic
galvenā kosmetoloģe

 

Lai uzzinātu vairāk informācijas, zvaniet:
Mājas lapu izstrādāja WordPress mājas lapu izstrāde un uzturēšana
Atpakaļ